Sous-Vide - Tento systém prípravy jedál je často prezentovaný ako nový objav. No táto technológia bola vyvinutá už začiatkom 70-tich rokov pre niektoré "hviezdy" z oblasti gastronómie. Pre bežných uživateľov bola dlho táto technológia nedostupná, ale teraz je už dostupná nielen pre profesionálne gastroprevádzky, ale tiež aj pre domácnosti.
Čarovné slovo "Sous-Vide" v preklade z francúzštiny znamená niečo ako "vo vákuu" a pre mnohých teda naozaj predstavuje úplne nový spôsob prípravy potravín. Celá vec vyzerá veľmi jednoducho - vložiť produkt do vákuového sáčka a potom ho variť vo vodnom kúpeli od Lavide pri nízkej teplote. V zásade je to tak, ale perfektný výsledok, ktorý tieto technológie umožňujú, je uskutočniteľný iba s vyspelou technológiou, ktorá zaistí, že teplo vo vodnom kúpeli je presne a je kontrolované! Proces musí byť riadený, teplo musí pôsobiť na potraviny jemne a to všetko bez rizika pripaľovania.
Chuť vašich produktov umocňuje presné varenie vo vlastnom prostredí, bez ohrozenia kvality - hmotnosti, chutí, vône, ... Konzistencia a farba potravín sú vždy plne zachované. Výhodou Sous -Vide je zachovanie živín, proteínov, minerálov a aminokyselín. Váhová strata pokrmov je aj v tom najhoršom prípade maximálne len 5% !