Hazard Analysis and Critical Control Points ) znamená analýzu nebezpečenstiev a metódu kritických kontrolných bodov.
Od Januára 2006 platí v celej Europe jednotná vyhláška týkajíca sa zabezpečenia bezpečnosti a hygieny potravin. Hlavným záměrom tohto nariadenia je zavedenie jednotnej hygienickej normy v Evropskej unii, ktorá zaistí zdravotnú nezávadnosť potravín. Napr. nože a pracovné dosky s farebným odlíšením umožnia jasne viditeľnú diferenciaciu pri rozlíšení spracovávaných potravín a tým sa zabráni kríženej kontaminácií medzi jednotlyvými výrobnými úsekmi. Pre rizikové kategórie bolo vyvynuté medzinárodne platné farebné rozlíšenie.
je určená pre
chlieb, pečivo a syry
je určená pre
surové mäso
je určená pre
varené mäso
je určená pre
hydinu
je určená pre
ryby
je určená pre
ovocie a zeleninu
![Doska na krájanie HACCP EN 600x400x18 mm](/images_upd/products/thumbs/7a5kvwsu2npf.jpeg)
![Doska na krájanie HACCP GN 1/1](/images_upd/products/thumbs/maqbiszrlwf3.jpeg)
![Doska na krájanie HACCP, tenká 450mm x 300mm x 13mm](/images_upd/products/thumbs/n1qt2zklsery.jpeg)
![Dosky na krájanie HACCP BN 60x40x1,8cm - Set 6ks](/images_upd/products/thumbs/lot9c6bnugkr.jpeg)
![Dosky na krájanie HACCP GN 1/1, Set 6ks - všetky farby](/images_upd/products/thumbs/l4poz0n82w9x.jpeg)
![Dosky na krájanie HACCP, tenké. Set 6ks - všetky farby](/images_upd/products/thumbs/kwy1amcj3o6u.jpeg)
![Fólie na krájanie HACCP, Set 6ks - všetky farby](/images_upd/products/thumbs/upgczwhqb4fa.jpeg)
![Stojan pre 6 ks dosiek na krájanie](/images_upd/products/thumbs/39o20vwmxj1y.jpeg)