logo ALVEX, spol. s r.o.Alvex logo ALVEX since 1991   
Produkty
Navštívili ste

Striekacie zariadenia potravinárskych farieb, zmesí, surovín od Pavoni, Martellato, ICB Tecnologie, KREA Swis a striekacie zariadenia, Airbrush pre cukrárov a čokolateirov, zariadenia ako je CiocoSpritz, Spray Dynamic, Spray Gel Twin, Spray Gel WPM, Ovospray a iné

Zariadenia na striekanie potravinárskych surovín a farieb :

Veľkokapacitné dávkovače potravinárskych surovín, dávkovasie a striekacie zariadenia na vajcia, olej, želatínu, čokoládou, polevy, ...
Velkokapacitné dávkovacie zariadenia
 

Rozprašovače Krea Swiss
Rozprašovače KREA

Airbrush pre cukrarov
AIRBRUSH pre čokolatierov

príslušenstvo pre striekacie zariadenia
Príslušenstvo pre
striekacie zariadenia

náhradne diely pre potravinarske striekacie zariadenia
Náhradné diely pre
striekacie zariadenia

STRIEKANIE - Keď niekto počuje slovo striekať, tak si hneď predstavuje striekanie farieb. Striekať sa v dnešnej dobe dajú už naozaj rozmanité látky a materialy a nemusia byť vždy len riedke.  Striekanie je moderná  a úsporná technológia nanášania striekaných surovín. Spočíva v doprave aplikačného materiálu vysokým tlakom do rozprašovacej dýzy, kde je materiál vysokým tlakom rozprašovaný. Množstvo a šírka lúča závisia od veľkosti používanej dýzy. Vysokotlaková technológia umožňuje nanesenie aj veľmi hustých materiálov. Čo je tiež veľmi dôležité je fakt, že na trhu sú striekacie pištole / rozprašovače, ktoré nepotrebujú stlačený vzduch, fungujú teda bez kompresora. Je to tzv. bezvzduchové rozprašovanie - tvar striekaného lúča je vytvorený iba vysokým tlakom aplikovaného materiálu prechádzajúceho štrbinou dýzy (trysky)
V gastronomii sa tieto technológie už tiež  udomácnili a v mnohých a mnohých prevádzkach si už bez nich nevedia prácu ani len predstaviť. Striekanie je obľúbené pre nanášanie vajec, olejovmasiel a rôznych ďalšich tukov, želatín, glazúr, fondánov, čokolád, čokoládových mixov, marinád, drezingov, omáčiek a pod. Rozprašovače slúžia napr. aj k jemnému rozptýleniu oleja na pekáč - omasteniu - ako kedysi s husím brkom. Taktiež k omasteniu čokoládových plôch, glazúr....

Striekanie zrýchľuje prácu a tým výrazne šetrí čas a čo je tiež dôležité, že výrazne šetrí aj použité suroviny !!!