Striekacie zariadenia potravinárskych zmesi pre potravinársky sektor, cukrárov, pekárov pre gastronomicke prevádzky

Zariadenia na striekanie potravinárskych surovín a farieb

striekacie zariadenia potravinovich zmesi pre cuktrárov a pekárov Veľkokapacitné postrekovače

 

Rozprašovače Krea SwissRozprašovače KREA

príslušenstvo pre striekacie zariadeniaAirbrush pre cukrárov

príslušenstvo pre striekacie zariadeniaNáhradné diely pre striekacie zariadenia

STRIEKANIE - Keď niekto počuje slovo striekať, tak si hneď predstavuje striekanie farieb. Striekať sa v dnešnej dobe dajú už naozaj rozmanité látky a materialy a nemusia byť vždy len riedke. Striekanie je moderná a úsporná technológia nanášania striekaných surovín. Spočíva v doprave aplikačného materiálu vysokým tlakom do rozprašovacej dýzy, kde je materiál vysokým tlakom rozprašovaný. Množstvo a šírka lúča závisia od veľkosti používanej dýzy. Vysokotlaková technológia umožňuje nanesenie aj veľmi hustých materiálov. Čo je tiež veľmi dôležité je fakt, že na trhu sú striekacie pištole / rozprašovače, ktoré nepotrebujú stlačený vzduch, fungujú teda bez kompresora. Je to tzv. bezvzduchové rozprašovanie - tvar striekaného lúča je vytvorený iba vysokým tlakom aplikovaného materiálu prechádzajúceho štrbinou dýzy (trysky)
V gastronomii sa tieto technológie už tiež udomácnili a v mnohých a mnohých prevádzkach si už bez nich nevedia prácu ani len predstaviť. Striekanie je obľúbené pre nanášanie vajec, olejov, masiel a rôznych ďalšich tukov, želatín, glazúr, fondánov, čokolád, čokoládových mixov, marinád, drezingov, omáčiek a pod. Rozprašovače slúžia napr. aj k jemnému rozptýleniu oleja na pekáč - omasteniu - ako kedysi s husím brkom. Taktiež k omasteniu čokoládových plôch, glazúr....

Striekanie zrýchľuje prácu a tým výrazne šetrí čas a čo je tiež dôležité, že výrazne šetrí aj použité suroviny.
Viac nájdete na našom špecializovanom e-shope, ktorý je špeciálne zameraný pre tieto sektory: