Odstredivé odšťavovače ( Centrifúgy )
Odstredivky pracujú s otočnými nožmi, ktoré sú súčasťou rýchlo rotujúceho sita. Majú výbornú výťažnosť u bežných súrovín, jablko, hruška, mrkva, repa, .. tvoria však velké množstvo peny, vzniká tu vysoká oxidácia, kedy sa ničia mnohé vitamíny čo je na úkor kvality šťavy. Listovú zeleninu, bylinky tu radšej ani neskúšajte spracovávať.
V centrifúgach (odstredivkách) je nastrúhané ovocie a zelenina, odstredivou silou vtláčané do sitka, cez ktoré odteká šťava. Pri tomto procese vzniká prudká oxidácia, kedy je každý malý nastrúhaný kúsok suroviny vystavený pôsobeniu kyslíka. Ak budete spracovávať listovú zeleninu, obilné klíčky, bylinky alebo drobné bobuľoviny, klasický odstredivý prístroj pre vás nebude tou správnou voľbou.