Systém ECOFRY
Zariadenia, ktoré vytvorila spoločnosť QualityFry pre ekologickú kuchyňu, funguje dvomi spôsobmi: nevytváraním výfukových emisií - dymu (ktorý znižuje ekologickú stopu počas spracovania potravín) a tiež prípravou vyprážaných pokrmov, ktoré si zachovávajú nutričnú hodnotu.
Automatické fritézy, ktoré vytvorila spoločnosť QualityFry, fungujú pomocou vyprážania ponorením. Bez zmien teploty oleja a s relatívne krátkym fritovacím časom môže fritovanie ponorením potraviny absorbovať menej tukov, čo vedie k zdravému vyprážaniu s hodnotnými gastronomickými hodnotami.
Fritovanie ponorením. Výrobok prichádza do styku s horúcim olejom, ktorý prevádza teplo, čím zvyšuje jeho teplotu. Keďže olej má teplotu 180-190°C, podľa fyzikálnych zákonov voda obsiahnutá v produkte, ktorá prišla do styku s ním, dosahuje teplotu 100°C (teplota varu) a stúpa, keď sa stáva parou.
V našich strojoch je tento prirodzený proces založený na sile extrakcie vzduchu z mechanizmu umiestneného v jeho hornej časti. Týmto spôsobom sa voda dostáva pred pevný produkt a jeho "póry" sa uzavrú v kratšom čase, čo rýchlejšie dosiahne chrumkavú vrstvu a minimálne množstvo oleja prenikne do jej vnútra.