FAQ - Často kladené otázky na pizza pece Marana Forni
1.) Čo znamená používanie rotácie v pizza peci?
- Rotácia v pizza peci zaisťuje, že varný povrch ( základná doska) má veľmi dobre vyrovnanú teplotu povrchu po celom obvode - je rovnako horúci vo všetkých bodoch. Pizze sa už nemusia otáčať manuálne, ale pečú sa rovnomerne. Vkladanie /vyberanie pizze je jednoduchšie. Vyrazne to všetko skracuje čas pečenia a tiež únavu pizza-kuchárov.
2.) Čo znamená používanie zdvihu Su&Giu® v pizza peci?
- Su&Giu® je systém pre pečenie pizze na strednej úrovni, čo pomáha nájsť najvhodnejšie teplo na pečenie Vašej pizze. Su&Giu® tiež zabezpečuje rýchlejšie zahriatie povrchu na pečenie.
3.) Čo znamená TURBO v pizza peci Marana na drevo / plyn, pelety ?
- TURBO je ďalší systém, ktorý pomáha udržiavať povrch na pečenie pri správnej teplote vďaka uhlíkom (pahrebe), drevenému uhliu, alebo plynovému horáku umiestneného pod povrchom na pečenie - pod základnou doskou pece ( varnou platňou).
4.) Takže, ak mám TURBO variant, mal by som mať Su&Giu® SYSTEM, alebo naopak?
"Jeden z tých dvoch je bezpečnostný pás, druhý airbag."
Môžete mať jeden bez druhého, ale ak sú používané spolu, zabezpečujú najvyššie maximum výhod a kvality ! Oba systémy sú využívané na udržanie horúceho povrchu na pečenie a vzájomne sa dopĺňajú.
Okrem toho, systém Su&Giu® umožňuje pečenie pizze na strednej úrovni v najvhodnejšiej teplote pre perfektné, nekompromisné výsledky.
5.) Aké sú vlastnosti kameňa v peciach Marana, ktoré robia vysoký výkon?
- Kameň použitý v peciach Marana je špeciálny, má vysokú hustotu žiaruvzdorného materálu ( je ťažší asi o 40% než bežné verzie)
Toto zaisťuje lepšiu akumuláciu tepla a oveľa vyššiu odolnosť voči odieraniu, ktorú spôsobuje vyberanie pizza lopaty na porchu pečenia, ako u bežných žiaruvzdorných materiálov.
6.) Prečo je povrch na pečenie - základná doska v peciach Marana mikro-performovaný ?
Mikro-perforovaná konštrukcia povrchu varnej dosky, umožňuje lepšie odvádzať vlhkosť z pizz a je tu podstatne lepší rozvod tepla. Pizze sú voňavejšie, nelepia sa, netreba toľko múky a sú bez pripálenia.