Čokoládovary, čokomaty, čokotempery, čokofontány, ... stroje na prípravu čokoládových nápojov.

Nová britská štúdia odhalila, že deviati z desiatich ľudí milujú čokoládu. Ten desiaty klamal.”    ( Robert Paul  )

čokoládovary

   Čokoláda je potravina, vyrábaná zo zrniek tropického stromu Theobroma cacao - kakaovníka a patrí medzi najpopulárnejšie sladkosti na svete.      
   Čokoláda je zložitá, ale zaujímavá hmota. Dominantnú úlohu vo výrobe kvalitných čokoládových produktov zohráva remeselná výroba a kvalitné stroje. Poznanie a pochopenie čokolády je tiež dôležité, ako aj prídavných surovín pre jednotlivé produkty. To napomáha vytvoriť produkt, ktorý zanechá ozajstný zážitok. 
    Slovo čokoláda má pôvod v jazyku Nahuatl u pôvodných obyvateľov stredného Mexika, kde sa kakaovník pestoval už pred tritisíc rokmi.
Zo semien plodov kakaovníka sa vyrába prášok známy ako kakao. 
    Vedeli ste, že zo všetkých známych potravín, kakao má najvyššiu antioxidačné obsah polyfenolov, a poskytuje najvyššiu kardio-ochranu? Vedeli ste, že aj malé množstvo kakaa môže znížiť hladinu cholesterolu v krvi, a môže znížiť krvný tlak? 

 

Viac nájdete na našom špecializovanom e-shope, ktorý je špeciálne zameraný pre tieto sektory:

Filter
Objem:
Výrobca:
Cena