Zariadenia na kysnutie cesta :
Cesto vám bude najlepšie kysnúť za tepla. Ak chcete, aby kyslo rýchlejšie, vyhrejte rúru na 50°C a vypnite. Potom do nej vložte misu s cestom a prikryte ju obrúskom.....
Problémy s kysnutím môžu spôsobiť staré kvasnice. Znehodnotiť ich môže aj prihorúce mlieko alebo tuk či absencia cukru. Stačí za lyžičku na podporu kysnutia. Musíme byť trpezliví. Redšie cesto napríklad na lievance vykysne za pol hodiny, ale tuhšie cesto na vianočku potrebuje hodinu i viac. Že je proces zavŕšený, preverí malá skúška. Ak do cesta urobíme prstom jamku a tá sa vzápätí vyrovná, cesto je vykysnuté dostatočne.
Kysiareň na cesto F 408, 480 x 340 mmdo 14 dnícena na vyžiadanie Vyrobená z potravinársky nezávadnej chróm-niklovej ocele STN 17241 (nerez). Statická kysiareň, vhodná aj ako podstavec pod menšie cukrárske a pekárske pece.
Kysiareň na cesto - F 608, BN 600 x 400 mmdo 14 dnícena na vyžiadanie Statická kysiareň vyrobená z potravinársky nezávadnej chróm-niklovej ocele STN 17241 (nerez), vhodná aj ako podstavec pod menšie cukrárske a pekárske pece.